Interlagos, one of F1’s beloved tracks, getting major facelift

3 Comments

Last fall, NBCSN gave you a glimpse into the “cozy” paddock at Interlagos, the home of Formula One’s Brazilian Grand Prix. The famed track has been regarded as one of F1’s best, but opinions on the entire facility itself were mixed.

Its somewhat run-down state caused Bernie Ecclestone to threaten to move the Grand Prix to Rio de Janeiro last year. But in October, it was confirmed that the race would stay at Interlagos through 2020, and today, the contract for that deal was officially signed per the Associated Press.

Additionally, more details were revealed regarding a facelift for the track, which will cost more than $70 million.

Agence France-Presse says the money will go toward a track resurfacing, new grandstands, and a more open paddock for team members, who have often fretted about cramped environs.

The track will close in mid-July and then be re-opened a month before this year’s Brazilian Grand Prix on Nov. 7-9.

Work will then restart in December, with completion set for February of 2015.

Plans revealed for upgraded Circuit Gilles Villeneuve pit complex

Société du parc Jean‑Drapeau
Leave a comment

Plans for the upgraded pit and paddock complex at the Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada, have been unveiled ahead of their completion in time for the 2019 Formula 1 race.

The Canadian Grand Prix signed a new long-term F1 contract running to 2029 earlier this year, with a commitment to improving the outdated pit facilities at the circuit, built in 1988.

In a press conference earlier this week, further details and artist renderings were revealed for the CA$48 million project by the Société Parc Jean‑Drapeau.

A new glass structure will become the main pit complex, covering three levels to accommodate the teams, media and hospitality guests.

The construction work will commence at the Circuit Gilles Villeneuve in July 2018 – one month after next year’s Canadian Grand Prix – and be completed two months prior to the 2019 race.

Photo: Société du parc Jean‑Drapeau
Photo: Société du parc Jean‑Drapeau